We ondersteunen de jongeren bij het ontdekken wie ze zijn, wat ze willen en waarom. Daarna kijken we samen naar de mogelijkheden die er zijn.

In 2022 is het project Loopbaanondersteuning ontstaan wat zich richt op het begeleiden van de jongeren in het optimaal laten functioneren binnen hun capaciteiten. We helpen de jongeren hun passie te ontdekken en hun te ondersteunen in het ontdekken wat de mogelijkheden zijn voor hun toekomst.

De jongeren voor wie wij ons inzetten komen uit kansarme gemeenschappen. Deze leefomstandigheden bieden hen weinig mogelijkheden om hun blik te verruimen en te ontdekken waar hun talenten en gaven liggen. De wereld van deze jongeren is vaak niet veel groter dan het leven wat ze zien in de community waarin ze opgroeien. Deze ‘poverty mindset’ houdt de vicieuze cirkel van armoede in stand.

Uit onderzoek blijkt dat maar een klein percentage van de jongeren een vervolgopleiding start. Dit komt deels doordat het onderwijs relatief duur is in Zuid Afrika en dit onmogelijk is voor de ouders om te betalen. Een andere grote oorzaak is ook dat jongeren niet weten wat ze moeten gaan studeren. Het resultaat is dat ze vaak kiezen voor een beroep waarmee ze denken snel geld te kunnen verdienen maar wat ze eigenlijk niet leuk vinden. Snel geld verdienen kan dan ook makkelijk door zich aan te sluiten bij een criminele bende.

Wij willen ons inzetten voor deze jongeren door hun te ondersteunen bij het verruimen van hun horizon en het volgen van een opleiding of het opzetten van business die bij hen past. Dit doen wij vanuit de relatie die wij gebouwd hebben met de jongeren en zijn/haar ouders.