Er is aandacht voor sociaal-emotionele, spirituele, cognitieve en fysieke ontwikkeling van het kind. Dit doen we door de Emotie Regulatie groep voor kinderen van 10-13 jaar en Discovery Bible Study Group voor jongeren van 14-18 jaar en volwassenen.

 

Emotie Regulatie Groepen

— leren over emoties en gedrag —

Tijdens de ER groepen leren de kinderen spelenderwijs over emoties en gedrag. Aan de hand van Bijbelverhalen wordt gedrag herkent en gaan we met hen hierover in gesprek. Hiervoor bieden we een veilige ruimte om met de kinderen te praten, hen te helpen hen emoties te herkennen en te reguleren.

Het leren reguleren van emoties draagt bij aan het beter kunnen inschatten van consequenties van toekomstig gedrag, het beter kunnen omgaan met heftige emoties en het kunnen uitstellen van behoeftes.

Bron: Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen van J. Rigter en M. van Hintum

Discovery Bible Study Groepen

– samen de bijbel ontdekken –

In kleine groepen komen de jongeren samen om te ontdekken wat de Bijbel zegt. Ze kijken samen terug op de week, bespreken dankbaarheidspunten en uitdagingen met elkaar. Daarna luisteren ze naar Gods woord door samen de Bijbel te lezen en te leren over God/ Jezus en henzelf. Als laatste bidden de jongeren met en voor elkaar en voor mensen uit hun sociale kringen.

De focus van de groep is om discipelen te maken en vermenigvuldiging. Daarom is de vraag met wie deel je wat je geleerd hebt en kan je met iemand uit je omgeving een DBS groepje starten?