Terug in Nederland

Hoi allemaal, we zijn weer terug in Nederland na 3 maanden in Zuid Afrika. We hebben in deze 3 maanden mogen meewerken in verschillende organisaties en hebben daar kennis kunnen uitwisselen. Coaching is daar hard nodig! We schreven in de vorige nieuwsbrief dat de nood hoog is en arbeiders zijn er weinig! Dat is waarom wij kinderen/tieners willen trainen om zelf een coach te kunnen zijn naar anderen. We zullen in deze nieuwsbrief vertellen wat onze plannen zijn en waar we op dit moment mee bezig zijn. Veel leesplezier!

Weer in Nederland

Op 27 april kwamen we weer aan op Schiphol na een reis van dik 20 uur. Uitgeput van deze lange reis kwamen we aan bij de aankomsthal. Daar stond de familie ons alweer blij op te wachten en gingen we weer terug naar Stroe en Voorthuizen. Het was heel fijn om vrienden en familie weer te kunnen zien. Toch was het wel weer erg wennen hier.. alles gaat een paar versnellingen sneller. Het klinkt gek maar eerst hadden we een cultuur shock toen we daar aankwamen in Zuid-Afrika maar nu we terug zijn in Nederland lijkt de shock nog veel groter. Na een aantal dagen waren we alweer aardig snel in het Nederlandse ritme geraakt. Tijd om alles te regelen!


Wat te doen in Nederland?
Op 21 juni heeft Joline haar laatste toets voor haar bachelor. Hier in Nederland zijn we bezig met het thuisfront comité om een goed plan te maken om terug te kunnen voor langere tijd naar Zuid Afrika. We zijn bezig met het opzetten van een stichting en spreken op verschillende kringen en jeugdbijeenkomsten over de verhalen die we hebben meegemaakt en het discipelen in Zuid Afrika. Wij willen als getrouwd stel terug naar Muizenberg. Op dit moment zijn we dan ook druk met de voorbereidingen daarvoor.

Sponsordag
11 mei hadden we een open dag / sponsor dag bij JouwSportschool in Kootwijkerbroek. We kregen van de Zuivelhoeve Nunspeet 50 tassen met kaas, yoghurt en allerlei andere lekker dingen om op die dag te verkopen voor Zuid Afrika. We hebben tot op 2 a 3 tassen na alles kunnen verkopen. Geweldig! Ook waren er die dag allerlei challenges waar mensen aan mee konden doen. De opbrengst van de challenges gingen ook naar het werk van Zuid Afrika. De prijzen die werden uitgedeeld waren ook gesponsord door verschillende bedrijven.
Verder hebben we een film gemaakt over onze 3 maanden in Zuid-Afrika. Deze film geeft een impressie van de tijd die we hadden en het werk wat we deden in Parow en Muizenberg.


CHECK DE LINK: HTTPS://BIT.LY/2WBVJX5

Bruiloft
Voor de bruiloft waren wij opzoek naar een locatie. We hadden een afspraak met gemaakt met de eigenaren van het pand waar wij graag zouden willen trouwen. We vroegen tijdens het gesprek of we misschien het pand konden huren voor onze bruiloft. We konden het pand gebruiken zonder er voor te hoeven betalen. In die week was ik voor het bedrijf aan het werk en op een ochtend was ik een uur te vroeg. We raakte in gesprek en de eigenaar zei ‘’ Als je me nog twee dagen mee helpt dan heb je het pand en de catering van ons’’. Een wonder! Geweldig om te zien hoe God voorziet!

Radio fragment
In de nieuwsbrief van de vorige keer hadden we al verteld dat we onze getuigenissen mochten delen op de radio alleen de uitzending stond nog niet online. Nu staat het wel online en sturen we hierbij de link. Vanaf minuut 7 zijn wij met onze getuigenissen:


Check de link: https://iono.fm/e/661741

Spreken op kringen en op Salt

We worden op veel verschillende kringen uitgenodigd om onze getuigenissen te vertellen van het werk wat we hebben gedaan in Zuid Afrika. We hebben een dia presentatie gemaakt waarin we doormiddel van foto’s, filmpjes en verhalen het de mensen vertellen. Ook is Michaël uitgenodigd om te spreken voor een groep van 70 jongeren over discipel schap.

Feyenoord sponsoring
Feyenoord heeft voetbal pakken gesponsord voor de kinderen in Overcome en Capricorn.
Wat een trotse mannen mannen met die pakken aan! Ook komt er ieder jaar weer een lading voetbalschoenen binnen! Top!

Getuigenissen van de kinderen van wat God doet in hun leven!
Een paar van de resultaten van het werk bij Future talk en het werken op de crèche. Geweldig om te zien hoe God aan het werk is en het leven van de kinderen werkelijk verandert en kinderen hun leven aan Jezus geven. Hoe God een Vader voor hen is in al hun pijn en verdriet die altijd dichtbij is. Bij Future Talk focussen we op het vermenigvuldigen en het discipelen hoe Paulus het heeft uitgelegd. 🙏


Afsluiting


De tekst die God ons gaf net voordat wij terug naar Nederland gingen was deze tekst:

“ Zij hebben hier in de gemeente over uw liefde verteld. Het is heel goed hen op weg te helpen, op een manier zoals God dat zou willen.” 3 Johannes 1 vers 6:


Kortom er is nog veel te doen en veel te regelen. En de kinderen in Zuid-Afrika kunnen jullie hulp goed gebruiken! Wij willen jullie als eerste enorm bedanken voor jullie steun de gehele tijd. Alle gebeden, gesprekken, telefoontjes, appjes en financiële ondersteuning maken het mogelijk om dit werk te kunnen doen!

Wij zijn nog opzoek naar:

-Gebedsondersteuners
-Maandelijkse sponsors

 Baie dankie voor al jullie support en gebed!
Mooi Bly